Aktualności |
W ramach projektu „Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze i paszowe", finansowanego ze środków Programu Operacyjnego "Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nabrzeżnych obszarów rybackich na lata 2007-2013", zrealizowane zostały prace badawczo-rozwojowe dotyczące możliwości odzysku jadalnego mięsa z pozostałości kostnych, głównie kręgosłupów, po filetowaniu lub płatowaniu karpi."Monografia..... ma charakter poznawczy i utylitarny. Może stanowić cenne źródło wiedzy o metodach zagospodarowania MOM z karpi. Wyniki wieloletnich badań Autorów nad odzyskiwaniem mięsa z kostnych pozostałości po filetowaniu i płatowaniu stanowią o dużej wartości merytorycznej monografii i są wystarczającą rekomendacją dla jej opublikowania szczególnie w kontekście dość ubogiej literatury przedmiotu"Fragment recenzji prof. nadzw. dr hab. inż. Wojciecha Weinera gtgtgtt Poniżej przedstawiono filmy promocyjne dotyczące zrealizowanych IV etapów projektu
|