Aktualności Drukuj

 

 

 

Szczegóły zakresu rzeczowego w zakładce "O Projekcie".


W ramach projektu „Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne produkty spożywcze  i paszowe", finansowanego ze środków Programu Operacyjnego "Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nabrzeżnych obszarów rybackich na lata 2007-2013", zrealizowane  zostały  prace  badawczo-rozwojowe  dotyczące możliwości odzysku jadalnego mięsa z pozostałości kostnych, głównie kręgosłupów, po filetowaniu lub płatowaniu karpi.

"Monografia..... ma charakter poznawczy i utylitarny. Może stanowić cenne źródło wiedzy o metodach zagospodarowania MOM z karpi. Wyniki wieloletnich badań Autorów nad odzyskiwaniem mięsa z kostnych pozostałości po filetowaniu i płatowaniu stanowią o dużej wartości merytorycznej monografii  i są wystarczającą rekomendacją dla jej opublikowania szczególnie w kontekście dość ubogiej literatury przedmiotu"

Fragment recenzji prof. nadzw. dr hab. inż. Wojciecha Weinera

gtgt

gtt

Poniżej przedstawiono filmy promocyjne dotyczące zrealizowanych IV etapów projektu

"Kompleksowy system przetwarzania karpi na nowoczesne

produkty spożywcze i paszowe"

 

Polski

 

 

 

 

English